Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. november 2002 kl 19.25 Dagen, den er din

Griseprat

Alex og Jørn Stubberud (Mayhem) tar seg en båtur og snakker om grisehodekasting Foto: Mette Randem
Alex og Jørn Stubberud (Mayhem) tar seg en båtur og snakker om grisehodekasting Foto: Mette Randem
Black metal-pionerene Mayhem skjærer seg selv til blods på scenen og kaster maltrakterte grisehoder til publikum. Bandmedlem Jørn Stubberud møter Alex Rosén og snakker om både griser og andre hyggelige ting.

Mayhem er det gamle bandet til Øystein Aarseth, som ble drept av Varg Vikernes (”Greven”) i 1993. Greven var da bassist i Mayhem. I 1991 tok gruppas vokalist Dead livet sitt. Bandet selger nok en del på at de har en blodig historie, men legger vekt på at de vil komme seg videre fra det som har skjedd.

Jørn Stubberud, i Mayhem-sammenheng kjent som ”Necrobutcher”, startet gruppa sammen med Øystein Aarseth i 1984. Han har senere uttalt til Dagbladet at han er lei av å prate om gruppas fortid:

- Vi er seriøse musikere. Vi er ikke satanister, vi er ikke noe satanrockband. Øystein kalte seg for satanist, men det var hans greie, sa Stubberud.

Alex treffer Stubberud til en hyggeprat om familieliv og grisehodekasting. De besøker hans hjem og base på en gård han har arvet i Vestby, og snakker blant annet om drapet på Aarseth.

Det blir også tid til å hente datteren hans på skolen og til å ta en tur på fjorden i båten hans.

Om dagen den er din
NRK2 viser i høst reprise på serien "Dagen, den er din" som ble sendt på NRK1 ifjor høst. Her møter Alex Rosén kjente mennesker på steder som betyr noe for dem, og sammen skal de gjøre ting den utvalgte ønsker seg. Samtidig får vi et innblikk i vedkommendes liv og tanker.

I motsetning til ”Folk i farta”, der Alex møtte kjente nordmenn i utlandet, holder han seg i "Dagen, den er din" på hjemmebane. Fra morgen til kveld skal Alex og den heldige gjøre morsomme ting sammen, og det blir også tid til en liten alvorsprat.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Alex Rosén
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Dagen den er din