Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 12. september 2005 kl 21.00 Svarte orm

Røde baron og Sorte orm

Rowan Atkinson spiller Sorte orm, for tiden involvert på britisk side under første verdenskrig. (Foto: BBC)
Rowan Atkinson spiller Sorte orm, for tiden involvert på britisk side under første verdenskrig. (Foto: BBC)
"Opp, opp, diddelidi, og ned, ned, diddelido, og en real luftduell med Røde baron i sin røde Fokker trippel-dekker, og en knakende morsom kollbøtte bak fiendens linjer, med fangenskap, tortur, flukt, og så hjem til England i tide for te og medaljer."

Slik oppsummerer løytnant George begivenhetene i ukens episode av Sorte orm. Baldrick og Sorte orm havner i det kongelige flykorps, og med dårlige utsikter til å overleve. Selvsagt blir de skutt ned på fiendens territorium, og selveste Freiherr Manfred von Richthofen tar dem til fange.

Flyvende sirkus
Den berømte tyske kampflyger Røde baron var von Richthofens kallenavn, pga. av de flotte røde jagerflyene i hans skvadron, også kalt von Richthofens flyvende sirkus.

Sorte orm begynner å se fram til straffen de skal få, som lærere på en skole for unge piker på et nonnekloster. Men løytnant George er allerede på vei for å redde dem.

Om serien
Sorte orms fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1989)
Originaltittel: Blackadder Goes Forth
Episodetittel: Private Plane
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer