Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. september 2002 kl 21.15 Detektimen: Politiagentene

Romantikk og forbrytelse

Romantikk i luften hos Melbourne-politiet – Ellen
Romantikk i luften hos Melbourne-politiet – Ellen "Mac" MacKenzie (Anita Hegh) og Bill Hollister (Nicholas Bell) i fortrolig samtale. (Foto: Beyond Distr.)
En av storbyens små narkopushere må betale en høy pris i denne ukens episode av ”Politiagentene”. Og leder for spaningsavdelingen Ellen "Mac" MacKenzie har mer enn nok med å skjule sitt forhold til en mann i en av politiets andre avdelinger.

Etter at pusheren Jonah har påtatt seg å være informant for Melbourne-politiets spanergruppe, fører politiagent Peter Church (Peter Phelps) an for å knekke syndikatet til narkobaron Fernandez. Men noe sier ”Mac” at Jonah ikke kommer til å tåle det tøffe dobbeltspillet som informant.

Internt kaos
Og ganske riktig, dekkoperasjonen mot narkobaronen kommer skjevt ut da Jonah blir funnet død på gulvet i politiagent Daniella Mayos leilighet. Tilbake står en lamslått Church. Han føler han har løpt linen ut som politiagent og overveier for alvor å slutte i jobben.

Samtidig er yngstemann i spanergruppen Oscar Stone (Ian Stenlake) havnet i en helt motsatt situasjon. Etter å ha kommet alvorlig til skade i en skyteepisode, må han kjempe for å kommet inn i spanergruppen igjen.
can keep an eye on Nadia.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie Anita Hegh) er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: , tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Romantikk i luften hos Melbourne-politiet – Ellen "Mac" MacKenzie (Anita Hegh) og Bill Hollister (Nicholas Bell) i fortrolig samtale. (Foto: Beyond Distr.)