Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. april 2006 kl 19.20 Store studio

Gebrokkent språk og Barne-tv

Jonas Hassen Khemiri gjester Store studio. (Foto: Leif Hansen)
Jonas Hassen Khemiri gjester Store studio. (Foto: Leif Hansen)
I kveld kommer den svenske forfatteren Jonas Hassen Khemiri til Store studio. I tillegg møter vi Karin Hake og Trond Viggo Torgersen som skal snakke om Barne-tvs historie. Per Sundnes har møtt Mary J. Blige, og Lilyjets spiller live.

Jonas Hassen Khemiri har blitt Sveriges nye litterære gullgutt med debutromanen "Et øye rødt". Romanen om en femten år gammel annengenerasjons innvandrer i en av Stockholms forsteder har vakt stor oppsikt på grunn av språket. Khemiri skriver nemlig på gebrokkent svensk slik mange innvandrerungdommer snakker. Selv er han født i Sverige og har svensk mor og tunisisk far. I februar ble hans andre roman, "Montecore", utgitt i Sverige.

Karin Hake har forsket på Barne-tvs historie, og slikt blir det bok av. Med seg i kveld har hun av av Barne-tvs store helter, Trond Viggo Torgersen.

Per Sundnes har møtt soul-, hip-hop- og r’n’b-dronningen Mary J. Blige, mens jentene i Lilyjets står for live-musikk i studio.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow med Anne Lindmo i programlederstolen. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252