Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. mars 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Gallakonsert med Berlin filharmoniske orkester

Amerikansk aften med Simon Rattle & Co

Pauline Malefane (sopran), Thomas Quasthoff (bass-baryton) og Simon Rattle (dirigent) byr på en aften med amerikansk musikk sammen med Berlin filharmoniske orkester. (Foto: EuroArts Music Int.)
Pauline Malefane (sopran), Thomas Quasthoff (bass-baryton) og Simon Rattle (dirigent) byr på en aften med amerikansk musikk sammen med Berlin filharmoniske orkester. (Foto: EuroArts Music Int.)
Sjefdirigent Simon Rattle var i toppslag da Berlin filharmoniske orkester inviterte til nyttårsgalla-konsert med et amerikansk program.

Sangsolister i denne spesielle konserten er den sørafrikanske sopranen og skuespilleren Pauline Malefane og den tyske bass-barytonen Thomas Quasthoff.

Førstnevnte ble for alvor kjent da hun var med å sette en ny standard for Georges Bizets opera "Carmen", med tolkningen av tittelrollen i den sørafrikanske produksjonen "U-Carmen e-Khayelitsha". Filmversjonen ble belønnet med Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin (2005) og er vist tidligere av NRK i Hovedscenen. Den andre av kveldens solister, Thomas Quasthoff, er også konferansier for gallakonserten.

Rumba og adagio
-Vi slipper oss løs med karibisk inspirerte toner i George Gershwins "Cubansk ouverture" av George Gershwin, erklærer Quasthoff til rumba-rytmer – og en livlig amerikansk aften er i gang. Kanskje bare dempet av Samuel Barbers "Adagio for strykere".

Malefane og Quasthoff får en rekke oppgaver ut over kvelden, bl.a. hører vi dem i duett i "Bess, you is my woman now" fra Gershwins "Porgy and Bess". I en gallakonsert som også har Aaron Copland, John Adams, Kurt Weill, Jerome Kern og John Phillip Sousa på programmet.

Tysk musikkprogram (2008)
Originaltittel: Gala from Berlin 2008
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no