Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juni 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge (ttv)


NRK1 fredag 30. juni kl 20.00
La det swinge! (2:9)

Grand Prix i våre hjerter...

Jostein Pedersen er på plass igjen med det andre programmet i den uhøytidlige spørreleken om Grand Prix. I kveld er Hanne Krogh og Marianne Antonsen på det ene laget, mens Trond Myhre og Jahn Teigen er på det andre.

Hanne Krogh har deltatt i tre europeiske finaler. Første gang i 1971 da hun sang \"Lykken er...\" i Dublin og kom på 17. plass - nest sist. Hun tok imidlertid en solid revansje i 1985, da hun sammen med Elisabeth Andreasson dannet duoen Bobbysocks, og vant i Göteborg med melodien \"La det swinge!\", som også er programmets tittel. Den tredje gangen var Hanne Krogh medlem av en kvartett, Just 4 Fun, som foruten Hanne besto av Marianne Antonsen, Jan Groth og Erikur Hauksson. Året var 1991, sangen het \"Mrs. Thompson\" og endte på en 17. plass i Roma - blant 22 deltakere.

Jahn Teigen kalles \"Mr. Grand Prix\", og med rette. Jahn har vært med i ikke mindre enn 13 norske finaler og tre europeiske. Mange vil huske Jahn Teigen fra den norske finalen i 1976, da han, utkledd som skjelett, sang \"Voodoo\" sammen med Inger Lise Rypdal. I 1978 var Jahn med i den europeiske finalen i Paris med melodien \"Mil etter mil\". Han så ut som den greieste gutten i gata, med kortklipt lugg og bukseseler, men det hjalp ikke stort. For første gang fikk Norge null poeng. Jahn lot seg imidlertid ikke knekke. Han tok det hele med humor og ga ut plata \"This Year\'s Loser\", og snart var Jahn Teigen etablert som en av Norges mest populære artister og komikere. Trond Myhre er en del av firmaet \"Trond & Trond\", som blant annet ordner artister til det store showet på Momarkedet hvert år. Det er tradisjon å invitere årets vinner av den europeiske finalen til Mysen. Det skjer også i år når danske Olsen Brothers synger \"Fly on the Wings of Love\" på Momarkedets scene.

Melodien som spilles av i sin helhet i kveld, er fra den perioden da samtlige vinnere i den europeiske finalen sang på fransk - det virket i alle fall slik. I 1971 vant Severine for Monaco med melodien \"Un banc, un arbre, une rue\".

Om serien
Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står igjen på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix-vinnere og andre interesserte til en uhøytidelig spørrelek. To lag bestående av to personer kjemper mot hverandre i konkurransen som ikke bare handler om musikk, men også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilde
Fra v. foran Hanne Krogh og Marianne Antonsen, Trond Myhre, Jostein Pedersen og Jahn Teigen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder Jostein Pedersen
Prosjektleder Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83