Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. januar 1999 kl 21.30 Thoors øye: Tilbake

Thoors øye: Tilbake (t)

NRK2 torsdag 21. januar kl 21.30
Thoors øye: Tilbake (6:8)

Ned med datateknologien!

Mens datateknologien erobrer verden, og vi alle blir slaver av PC-kulturens vidunderlige tjenester, er det noen som går motsatt vei. Kajsa Thoor møter i kveld blant annet en organisasjon utenfor New York som vil ha oss tilbake til stammesamfunnet.
Forfatteren Kirkpatrick Sale og hans tilhengere mener datateknikken leder mennesket inn på feil spor. Deres angrepsmål er i første rekke Microsoft og Apple, og de er ikke nådige i sin kritikk mot dataalderens kommersielle makthavere.
Lengselen tilbake til gamle, gode dager deles også av flere tidligere klassekamerater av Kajsa. De reiser sammen til den gamle grunnskolen på Öland for å feire sitt tiårsjubileum. Naturligvis er man som alltid spent på om noen har forandret seg mye. om livet er blitt som de drømte om i sin tid, eller om man faller inn i samme rollespill som i skoletiden.
Vi skal også bli med Kajsa til de som kaller seg møbelakrobater. Det er billedkunstnere som finner mye av sitt råmateriale på søppeldynger. De gjenskaper gamle, slitte ting til overraskende kunstverk.

Om serien
Den svenske reporteren Kajsa Thoor har vært på reise rundt i verden og møtt fantastiske fenomener og uvanlige mennesker. I en serie på åtte episoder viser NRK2 hennes rapporter.
Thoors øye har tatt mål av seg til å formidle både det fantastiske, det kunstige, men også det hverdagslige.
Hvert program har et tema som binder sammen de tilsynelatende ulike tv-objekter. Dette blant annet for å vise at ting tross alt henger sammen.
NRK2 torsdag kl 21.30

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Kirkpatrick Sale vil slåss mot datamaskinene og ta oss med tilbake til stammesamfunnet. Kajsa Thoor besøker han i hans hjem et par timer utenfor New York. (Foto: Paul Möllerstedt, SVT)

Svensk dokumentarserie i åtte deler
Reisende reporter: Kajsa Thoor, SVT2
Originaltittel: Thoors öga

Pressekontakt: Siri Grønning Meyer, tlf 23 04 81 23

\0\0\0