Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juli 2006 kl 14.15 Gigi

Prisbelønt musikal

Gaston (Louis Jordan) og Gigi (Leslie Caron) (Foto: Universal)
Gaston (Louis Jordan) og Gigi (Leslie Caron) (Foto: Universal)
Gigi er en ung pike som blir oppdratt av to godt voksne, erfarne kurtisaner i Paris tidlig i forrige århundre. Hun skal bli elskerinnen til den unge, rike Gaston. Men Gaston forelsker seg i Gigi, og vil gifte seg med henne, noe som er uhørt for de to damene. Aldri har noen i deres familie foretatt seg noe så småborgerlig som å gifte seg.

Honore Lachaille er en aldrende kavaler som en gang var forelsket i den ene av kurtisanene. Rollen spilles av Maurice Chevalier, som fremfører flere av de beste sangene i filmen som "Thank Heaven for Little Girls", "I’m Glad I’m not Young Any More" og en duett med Hermione Gingold, "I Remember It Well".

Leslie Carons beste nummer er "The Night They Invented Champagne", med stemmen til Betty Wand. Louis Jordan fikk æren av å synge tittelsangen.

Om filmen
Filmen er tatt opp på location i Paris, og den vant flere priser, blant annet Oscar for beste film, beste sang, beste regi og beste filmmanus. Gigi var også et solid comeback i amerikansk film for Maurice Chevalier. Takket være denne filmen ble han "tilgitt" for sitt samarbeid med nazistene under andre verdenskrig.

Amerikansk musikal (1958)
Originaltittel: "Gigi"
Med Leslie Caron (Gigi), Louis Jordan (Gaston), Maurice Chevalier (Honore Lachaille), Hermione Gingold (Kurtisane) og Isabel Jeans (Kurtisane)
Regi: Vincente Minnelli
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78