Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. juli 2007 kl 20.20 Skjergardsdokteren

Gamle synder – og nye

Johan Steen (Samuel Fröler.
 (Foto: SVT/Alexander Crispin).
Johan Steen (Samuel Fröler. (Foto: SVT/Alexander Crispin).
Doktor Johan Steen må lide for gamle synder i kveldens episode av "Skjergardsdoktoren". Samtidig kan han ikke hindre datteren Wilma i å gjøre sine egne erfaringer – og dumheter. Drevet av nysgjerrighet tar hun inn på farlige veier...

Kveldens episode starter med at einstøingen Søren Rapp oppdager en tom båt drivende på sjøen i morgentåken. Vi skal også se at gamledoktoren, Axel Holtman, begynner å tvile på sine ferdigheter som lege når det virkelig gjelder. Men sykesøster Berit stoler fortsatt på sin gamle sjef.

Om "Skjergardsdokteren"
Denne svenske dramaserien i tolv frittstående deler skildrer hverdagsliv og dramatikk på en legepraksis i Stockholms skjærgård.

Doktor Johan Steen (Samuel Fröler) vender tilbake til Sverige etter å ha avsluttet sitt arbeid i Afrika. Med seg har han sin 12-årige datter Wilma (Ebba Hultkvist), mens hans kone Eva inntil videre er blitt igjen i Afrika.

Johans ankomst til Saltö vekker blandede følelser hos hans svigerfar, den værbitte legeveteranen Axel Holtman (Sten Ljunggren). Han har ventet på at datteren Eva skulle komme hjem og overta praksisen. Nå må han avfinne seg med at det er svigersønnen som blir den nye skjærgårdsdokteren. Også sykesøster Berit (Helena Brodin) er skeptisk.

"Skjergardsdokteren" er innspilt i storslagne omgivelser i Stockholms skjærgård, blant annet på øyene Huvudskär, Ornö og Dalarö. Den første bolken ble sendt i svensk fjernsyn høsten 1997, mens de siste seks episodene startet i SVT1 16. mars i 1998. " Skjergardsdokteren" ble første gang sendt på NRK1 våren og sommer 1998.


Svensk dramaserie produsert av SVT Drama
Originaltittel: Skärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Med: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Tove Nodin mfl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)