Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 25. juli 2010 kl 00.20 Rebus: Fleshmarket Close

En vrien en for Rebus


En illegal innvandrer blir funnet drept på en bostedsplass med mange utlendinger i Edinburgh. For kriminalbetjent John Rebus kan det ved første øyekast se ut som et rasistisk motivert drap. Eller dreier det seg om noe helt annet?

Rebus er for tiden også opptatt av at myndighetene legger ned hans gamle arbeidsplass, politikammeret han alltid har jobbet på. Sjefene der så helst de var kvitt ham for alltid, men Rebus er en av dem du ikke blir kvitt med det første. Han er for alvor blitt opptatt av saken med den ulovlige immigranten som ble funnet drept i det beryktede boligområdet Knoxland.

Mer om serien
Ian Rankin, skotsk krimforfatter med megasuksess, har med bokserien om kriminalbetjent John Rebus i Edinburgh-politiet også gitt gjenlyd i Norge. Serien har tidligere gått på NRK, og i ukene fremover blir det gjensyn med flere Rebus-episoder, alle basert på Rankins bestsellere.

Skuespilleren Ken Stott er innfødt Edinburgh-gutt og hovedrolleinnehaver i tv-serien om den jordnære og garvede kriminalbetjent Rebus. Den skotske hovedstaden spiller også en hovedrolle i serien, og Rebus’ etterforskningsarbeid bringer ham i nærkontakt med byens vakre strøk så vel som dens røffe og grusomme sider.

Den hardt prøvede, tøffe og kvinnekjære detektivhelten Rebus reflekterer på mange måter byen han er vokst opp i. Visst har han et alkoholproblem og et ustadig kjærlighetsliv, og kanskje er det slik at mange i etaten mener han er krevende og vanskelig å ha med å gjøre, men Rebus kjenner byen som ingen annen og han er en god detektiv med en intuisjon som i de fleste tilfeller viser seg å slå til.

Den vesentligste forskjell mellom John Rebus fra Rankins bøker og tittelfiguren i tv-serien er at vår mann legger for dagen en sans for humor som ikke er til stede i bøkene. Fra første episode og utover blir vi kjent med et av John Rebus’ faste damebekjentskaper, Miranda Masterson, spilt av Sharon Small som mange vil huske fra Inspektør Lynley-seriene (der hun framstilte Lynleys politikollega og rake motsetning).

Sendt tidligere.

Britisk kriminalserie (2006)
Originaltittel: Rebus
Kveldens avsnitt: The Falls
Produsert av: Minotaur International Ltd.
I rollene bl.a.: Ken Stott (Detective Inspector John Rebus), Claire Price (Detective Sergeant Siobhan Clarke), Jennifer Black (Chief Superintendent Gill Templar), Sharon Small (Miranda Masterson), Natalie Dormer (Philippa Balfour)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900

Les mer: Om serien