Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. februar 2004 kl 18.30 Laura Trenter: Det brenner!

Brennhett mysterium

12 år gamle Frida (Sofie Hamilton) og bestevenninnen Isabelle (Sally Frejrud Carlsson) lurer på om de er skyld i en låve som er brent ned. Når politiet blir involvert, er marerittet i gang (Foto: SVT)
12 år gamle Frida (Sofie Hamilton) og bestevenninnen Isabelle (Sally Frejrud Carlsson) lurer på om de er skyld i en låve som er brent ned. Når politiet blir involvert, er marerittet i gang (Foto: SVT)
Det er klart for nok en spennende svensk thriller i tre deler basert på en av forfatteren Laura Trenters bøker. Denne gangen handler det om de to bestevenninnene Frida og Isabelle som ufrivillig blir dratt inn i en alvorlig politisak.

Det hele starter med at 12 år gamle Frida smugrøyker bak låven sammen med Isabelle. De har planlagt det hele nøye på forhånd; Isabelle har skaffet sigaretter, og foreldrene er bortreist.

De to venninnene sykler opp til den gamle låven for å prøve å røyke på ordentlig. Her kan de være helt uforstyrret.

Observert
Men er de egentlig alene? De får en merkelig følelse av å bli observert, og etter noen raske forsøk på å røyke hiver de seg på syklene hjemover. Vel hjemme hører de politisirener og tykk svart røyk stiger opp over tretoppene mot låven. Det brenner!

Det blir en dramatisk og spennende tid for de to jentene. Hvem er det som smyger rundt huset til Frida på nattetid? Og hvem tilhører beinrestene som politiet finner i asken? Og fremfor alt – slukket de sigarettene skikkelig før de syklet fra låven?

Barnas krimdronning
Serien "Det brenner" er basert på boken ved samme navn som er skrevet av den svenske forfatteren Laura Trenter. Hun er blant de mest leste barnebokforfattere i Sverige i dag, og er selv datter av kjente krimforfattere (Stieg og Ulla Trenter). Hun legger ikke skjul på at hun ble inspirert hjemme, der familien gjerne diskuterte mord ved middagsbordet. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og NRK1 har tidligere vist "Pappa politi".

I "Det brenner" møter vi Sally Frejrud Carlsson, som mange vil kjenne igjen som "Siw" fra dramaserien "Veddemålet" som nettopp ble vist på NRK1.

Svensk spenningsserie for barn i tre deler
Originaltittel: Det brinner!
Regi: Mikael Marcimain
Manus: Pernilla Oljelund
I rollene: Sofie Hamilton, Sally Frejrud Carlsson, Lena B Eriksson, Örjan Landström, Loa Falkman, Cecilia Frode, m.fl.
Prosjektleder i NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97