Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. mai 2003 kl 21.05 Niern: Sjøen

Mystikk i svensk småsamfunn

Lisa (Regina Lund) kommer hjem etter ti år og oppdager at farens død skjedde under mystiske omstendigheter.
Lisa (Regina Lund) kommer hjem etter ti år og oppdager at farens død skjedde under mystiske omstendigheter.
Lisa kommer hjem fra London for å selge barndomshjemmet sitt etter at faren en iskald vinterkveld gikk ut og ble sporløst borte. Folk har sin egen teori om hans død, men når Lisa begynner å stille spørsmål, oppdager hun at de lyver eller fortier sannheten.

Forklaringen folk gir Lisa, er at faren rett og slett må ha falt ned i et juv i ødemarken. Slikt har hendt mange ganger før, sier de. Men når Lisa tar turen til den gamle fiskestuen ved sjøen oppe i skogen, vekkes for alvor hennes mistanker om at noe fryktelig har hendt. Hun blir overbevist om at svarene på hennes spørsmål finnes et sted i sjøen.

Etter hvert som handlingen skrider frem, tegnes et bilde av et lite samfunn, som bak den rolige fasaden er gjennomsyret av redsel, fortvilelse og ondskap. Selv er Lisa usikker på sin egen rolle i denne situasjonen. Hun har ikke vært hjemme på ti år, men nå når hun er kommet tilbake, blir det tydelig at hun forlot stedet den gangen med noe uoppgjort.

Gamle relasjoner er ikke glemt, og hun leter etter en sannhet som hun kanskje egentlig verger seg mot. Likevel fortsetter hun, og snart har hun satt både sitt eget og andres liv i fare.

Svensk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Sjön
Regi: Hans Åke Gabrielsson
I rollene: Regina Lund, Mats Rudal, Björn Gedda, Fredrik Hammar, Maria Lundqvist, Margareta Pettersson, Håkan Wenneberg, Mikael Rundquist, Line Lyckma
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36