Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. august 2007 kl 23.15 Kalde spor

Psykolog på liv og død

Psykologi-eksperten Grace Foley (Sue Johnston) mottar trussler i kveldens episode. (Foto: BBC Worldwide)
Psykologi-eksperten Grace Foley (Sue Johnston) mottar trussler i kveldens episode. (Foto: BBC Worldwide)
Grace Foley, ekspert i psykologi analyse og det eldste medlemmet av spesialenheten, opplever sitt livs mareritt da en 30 år gammel sak kommer opp igjen. I 1979 ble Tom Greene dømt for mord og lemlestelse av flere unge menn.

Nå nesten 30 år senere er Grace innkalt som vitne av appelldomstolen i anledning Greenes søknad om benådning. Da skjer det bisarre at noen etterlikner Greenes forbrytelse fra den gang og sender Grace et syltetøyglass med avskårne fingre i lake.

Det gjør ikke saken bedre at Grace mottar glasset i dagene før Greenes benådningssak skal opp.

Videovold
Den anonyme aktøren trapper opp krigføringen mot spesialenheten med et videoopptak. Det viser en ung mann som får en finger skåret av. Trusselmannen forteller at han vil ta livet av offeret om Grace ikke går offentlig ut med at hun tok feil i saken mot Tony Green i 1979.

Ettersom Green ennå sitter inne, er muligheten sannsynlig for at trusselmannen kan være den egentlige morderen i den gamle saken – eller en som har inngående kjennskap til Greenes kriminelle framgangsmåte og metode.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de fire første sesongene av serien årene 2004-2005, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley (Sue Johnston), kriminalteknikeren Eve Lockhart (Tara FitzGerald), samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Félicité Du Jeu).

Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Félicité Du Jeu (Stella Goodman) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer