Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. september 2002 kl 20.10 Lonely Planet: Paris

Paris - rik på opplevelser

Justine Shapiro ankommer Paris med minst tre ideer til ting hun vil gjøre. Hun ønsker å gå på matlagingskurs, bestige Eiffeltårnet og gå på oppdagelsesferd i et av de kvarterene hvor det bor mange afrikanere.

Men aller først oppsøker hun en gammel venn, en amerikaner som nå bor i Paris. Han tar henne med til en fransk kafé hvor de inntar rikelige mengder av tradisjonell fransk mat og rødvin, og sammen med andre gjester synger til den lyse morgen.

Neste dag får Justine overvære et matlagingskurs på den velrenommerte kokkeskolen École Cordon Bleu. Her kommer kokker fra hele verden for å lære det franske haute cuisine og forstå hvorfor Frankrike har et så velfortjent rykte for sitt fremragende kjøkken.

Om kvelden opplever Justine en annen side av Paris når hun sammen med 30.000 andre rulleskøyteløpere ruller gjennom byens gater med politieskorte på det ukentlige nattløpet.

Justine tilbringer en ettermiddag med å besøke Triumfbuen og noen av de nyere bygningene som L'Opéra Bastille og Nasjonalbiblioteket.

Det meste av tiden bruker imidlertid Justine på shopping. Første stopp er et marked som forsyner Paris' utallige etniske befolkningsgrupper.

Et besøk på noen av byens mange gallerier og museer og en tur til Disneyland, som ligger ca 25 kilometer øst for Paris, er et must.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53