Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. oktober 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

De levende døde

Motorsykkelgjeng i skuddveksling i
Motorsykkelgjeng i skuddveksling i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
I den australske serien ”Politiagentene” blir det full speed med MC-gjengene i Melbourne-området. En av gjengene – ”De levende døde” – driver med langing av ”speed” (amfetamin). I et forsøk på å stanse den illegale trafikken skaffer spaneren Church seg innpass blant kubikk og krom.

Chicken Lake som leder den suspekte gjengen, aksepterer Church som nytt medlem. De to blir fort gode busser. Church prøver å skaffe seg innsikt i handelen med det illegale stoffet. Ved en rutinemessig overlevering av et parti dukker en konkurrerende MC-bande opp på scenen, og
Lakes beste venn blir skutt ned og drept.

En delikat balanse
Church forstår fort at etter dette kan hele Melbourne-området komme til å eksplodere i MC-vold. Det som startet som en vanlig opprulling av en narkotikasak, truer med å bli et veritabelt mareritt for spaningsavdelingen. Med full oppdekning ute i felten av kollegene fra avdelingen prøver Church å få i stand en megling mellom de to gjengene. MC-folkene viser seg å være uberegnelige, og Church & Co blir satt på en prøve som kommer til å få konsekvenser for spaningsavdelingens framtid.

Om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57