Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. desember 2013 kl 20.55 Atelieret: Oddvar Torsheim

Frodig kunstner med skarp humor


Neste gjest i «Atelieret» er Oddvar Torsheim, en av svært få kunstnere som har raljert med utviklingen i den norske etterkrigstiden, der både kjønnsrollekamp, kraftutbygging og oljeutvinning har fått sine pass kraftig påskrevet.

Etter sjømannsliv og mange års kunstutdannelse i København slo Oddvar Torsheim seg ned i Førde i Sunnfjord. Her har han bodd de siste 40 år, og er blitt landskjent både gjennom sine både humørfylte og samfunnskritiske bilder, så vel som gjennom sine tolkinger av Beatles- og Bob Dylan-tekster.

Om serien
Kunstnerne vi møter i denne nye serien har gjennom flere tiår satt sitt preg på norsk billedkunst og samfunnsliv. De fleste av dem sto på barrikadene i 60- og 70-åren. I dag har de et etablert uttrykk, dog stadig i forandring og nyutvikling. For de har slett ikke lagt bort penselen, disse godt modne kunstnerne som fortsatt er samfunnsengasjerte.

NRK møter dem hjemme i deres eget atelier hvor de er i fullt arbeid. Der får de også «møte seg selv i døra» - ved at de ser og kommenterer sitt eget nærvær i utdrag fra NRKs rikholdige arkiv fra tidlige, ofte opprørske år.

Kunstnerne er Willibald Storn, Inger Sitter, Oddvar Torsheim, Håkon Bleken, Rolf Groven og Irma Salo Jæger.


Egenproduksjon 2013
Programansvarlig: Sverre Krüger
Prosjektleder: Henning Skjæret, 95031931
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00