Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. juli 2013 kl 20.00 Grønn glede

Fargerikt i blomsterenga


Et blomsterbed som ser ut som en sommereng? Ja, det er en beskrivelse på det nye bedet som dukker opp i bakgårdshagen i denne utgaven av Grønn glede. Gartner Tom har virkelig slått seg løs og blander sammen både rosa, rødt og oransje.

Roser, mynte, erteblomster, sølvkrans, ridderspore, prestekrager og salvie står sammen i et fargerikt fellesskap foran det nye gjerdet.

Mange slags roser
Det er veldig mye roser i bedet. Både Austin-roser, stilkroser, klatrerose, busk- og klaserose. Vi skal lære at roser er enklere å ha med å gjøre enn mange tror, og herdige sorter som remonterer gir et flott inntrykk i hagen hele sommeren.

Utover masse roser og stauder, så blir det snekring. OIa har fått i oppdrag å lage en slags trapp i grusbakken i hagen.

To hager med hver sin historie
Det blir to reportasjer i ukens sending. Begge er fra Sørlandet. I Høvåg utenfor Kristiansand har man oppdaget en ny, norsk tulipansort. Liten, rød og spredningsvillig. Og på Tromøya deler to søstre en stor hage. Og har hver sine utfordringer.

Om Grønn glede
Denne sesongen skal en terrasse i blokk få hagefølelse. I løpet av våren skal Mette og Tom også jobbe med en slottshage før de til slutt går løs på en bakgårdshage.

Egenproduksjon, sesong 12 (2013).
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Programleder: Mette Stensholt Schau.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.