Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 24. mai 2008 kl 21.10 Dokumentar: Dyrevern i aksjon

Ingrid Newkirk – dyrevern og menneskesak

Dokumentar: Dyrevern i aksjon: Pelsbransjen har blod på hendene, mener dyrevern-aktivisten Ingrid Newkirk. (Foto: HBO Enterprises)
Dokumentar: Dyrevern i aksjon: Pelsbransjen har blod på hendene, mener dyrevern-aktivisten Ingrid Newkirk. (Foto: HBO Enterprises)
Den britiske dyrevern-aktivisten Ingrid Newkirk (58) er veganer. Det vil si at hun motsetter seg enhver utnyttelse av dyr, konsum av animalske stoffer osv.

"Selv det minste liv – en maur, en musling – er likeverdig med et menneskeliv," mener Ingrid Newkirk, leder av den internasjonale dyrevernorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Denne aksjons-orienterte foreningen var hun selv med på å starte i 1980. PETA har listeført mer enn 1 million medlemmer og hevder å være den største interesseorganisasjonen for dyrs rettigheter i verden.

Til kamp
I mer enn 25 aksjonsfylte år har Newkirk forårsaket førstesidesoverskrifter i avisene pga. virkemidlene hun har tatt i bruk i kampen for dyrenes rettigheter. Newkirk har ved hjelp av skjult kamera ført bevis for blant annet laboratorie-eksperimenter på apekatter og fabrikkproduserte kalkuner. Og hun har oversprøytet et stort antall luksusforretninger som selger pels med (kunstig) blod.
Ingrid Newkirk står for første gang fram i et portrettprogram der hun selv medvirker.

Amerikansk dokumentar (2007)
Originaltittel: I am an Animal: The Story of Ingrid Newkirk and PETA
Produsert av: HBO Enterprises
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 eller info@nrk.no