Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. november 2004 kl 20.05 Skolen

Lønnsoppgjør skaper interne stridigheter

Gaute (Fridtjov Såheim) og Cecilia (Gjertrud Jynge) får nye problemer i ekteskapet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gaute (Fridtjov Såheim) og Cecilia (Gjertrud Jynge) får nye problemer i ekteskapet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Rektor sliter med hvem som skal få mer lønn i det lokale oppgjøret. Det oppstår konflikter når navnene lekker ut, og det hele ender svært uventet.

Gaute mener Cecilia ikke har stått nok på for å få den nødvendige og sårt tiltrengte lønnsøkningen. Det blir ny krise i ekteskapet, og Cecilia har det vondt.

Anneli og Ingrid blir stadig mer knyttet til hverandre, men Ingrid vet ikke at læreren hennes har et forhold til faren. Anneli skjønner at Ingrid har spiseforstyrrelser, men lover å fortelle det til faren.

Bjarte har ordnet med huslån i banken, men Helle er ikke interessert. Hun bor gjerne i underetasjen hos foreldrene. Det er ikke akkurat det som frister mest for Bjarte.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer