Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. mai 2005 kl 20.45 En annen dans

Dænsebændet i Skarphallen

Arnstein Tungvåg i Dænsebændet (Foto: Frank Ludvigsen)
Arnstein Tungvåg i Dænsebændet (Foto: Frank Ludvigsen)
Tore Strømøy holder koken i Skarphallen i Tromsø, og musikken sørger dansebandet Dænsebændet for. Programlederen er stadig på jakt etter dansemusikkens vugge, og i kveld har han besøkt Sven Erik Magnusson i Karlstad, populær vokalist i Sven Ingvars.

Dænsebændet består av seks gutter fra Snertingdal. Bandet ble startet i 1981, og vant Spellemannprisen 2002, en fortjent heder for lang og målbevisst satsing i over 20 år. Dænsebændets medlemmer har hver for seg mellom 17 og 30 års erfaring med dansemusikk.

Anne Nørdsti er til daglig vokalist i Kolbus orkester, men i kveld er det Dænsebændet hun skal opptre sammen med. Anne Nørdsti kommer fra Alvdal, og har også medvirket på "Frem fra glemselen". Dette har hun høstet god kritikk for.

Odelsgutten Ottar (Per Arne Lynum) er stadig på leit etter ei grepa kone, og blant de danseglade jentene i Skarphallen skulle det være mulig å finne en passende brud.

Om serien
Tre fredager i mai blir det gjensyn med "En annen dans" fra 2003. Tore Strømøy befinner seg i Skarphallen i Tromsø der dansebandmusikken får utfolde seg i fri dressur

Tore er programleder blant danseband, artister og 2.500 heftige, begeistrede og danseglade mennesker. Han har også tatt på seg oppgaven å finne dansemusikkens vugge i løpet av disse tre programmene, og ikke overraskende ligger den i Karlstad i Sverige.

Egenprodusert underholdning fra Program Riks, Tromsø
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Anne Mari Svendsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83