Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. april 2000 kl 22.00 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 28. april kl 22.00
Detektimen: Drapsalarm

Når gamle venner møtes...

I kveldens episode møter Tessa igjen sine gamle skolevenninner - et møte som får fatale konsekvenser. En av dem blir myrdet av et knivstikk. En annen dør nesten av forgiftning. Hvem er morderen og arbeider han/hun etter et mønster? Er også Tessas liv i fare?

Tessa har ikke sett sine gamle skolevenninner på mange år, og blir med på en klassefest. Hun ser særlig fram til å møte igjen den lille gjengen hun alltid var sammen med, \"The Gerts\".
Det siste venninnene gjorde sammen på skolen var å få tatt et bilde av hver enkelt. Bildene var svært makabre - de skulle fremstille måter å dø på. På klassefesten vil Poppy, en av venninnene, for moro skyld rekonstruere dette spesielle fotografiet, men alt går galt og hun dør av et knivstikk i hjertet.

Det eneste vitnet til mordet er en vaktmester som hørte at Poppy sa \"Å, du dumme Bert\" rett før hun døde. Tessa finner ut at det sannsynligvis var \"Gert\" hun sa. Til å begynne med er Tessa med på etterforskningen, men sjefen Thorne tar henne av saken fordi hun, som en av \"The Gerts\", teknisk sett er en mistenkt.

Men Tessa fortsetter på egen hånd, og strever med å avdekke spenningene som eksisterte mellom de gamle skolevenninnene. Det går et lys opp for henne når hun oppdager at den myrdedes kjæreste het Nick, \"Nicky-Bird\". Kanskje var det dette vaktmesteren hørte?

Når enda en \"Gert\" nesten dør av forgiftning - som beskrevet på vedkommendes foto - advarer Thorne Tessa om at morderen arbeider etter et mønster. Flere liv kan være i fare, inkludert hennes eget. Kvinnene er alle sammen ti år eldre og lever svært forskjellige liv, så det er en tøff sak for Tessa å finne ut hvilken dynamikk det var i gruppen i skoletiden.

\"Mord-leken\" må stoppes før den når sin endelige konklusjon...

NRK1 fredag kl 22.00

I hovedrollene: Lucy Bell og Peter Mochrie
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83