Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. mars 2005 kl 22.00 Kripos

Drap i Alta

Avdøde Henry Simonsen bæres ut fra sin egen bopel i Alta hvor han ble drept med øks like før jul i 2002. Fotograf og produsent Tomm W. Christiansen (t.h) filmer situasjonen. (Foto: Vidar Kristensen, Altaposten)
Avdøde Henry Simonsen bæres ut fra sin egen bopel i Alta hvor han ble drept med øks like før jul i 2002. Fotograf og produsent Tomm W. Christiansen (t.h) filmer situasjonen. (Foto: Vidar Kristensen, Altaposten)
I Alta blir et lik funnet innpakket i svarte søppelsekker på gulvet i et bolighus. Mye tyder på at det kan være samme person som en tid har vært savnet. Kripos blir bedt om å bistå i etterforskningen.

Henry Simonsen har vært savnet en stund. Bilen hans er også borte. Så blir liket av en eldre mann funnet, innpakket i svarte plastsekker og plassert under sengen i et bolighus. Det er åpenbart at det dreier seg om et drap. Det lokale politiet ber om assistanse fra Kripos.

Kan den forsvunne bilen lede politiet mot gjerningsmannen – hvis det er en mann de leter etter?

Om serien
De ansatte på Kripos er vanlige mennesker som jobber med uvanlige saker under spesielle omstendigheter. For første gang har et fjernsynsteam fått tillatelse til å følge deres arbeid helt fra alarmen går. Kamera blir med når Kripos-ansatte reiser ut for å bistå lokalt politi i etterforskningen av tre forskjellige drapssaker.

Aldri tidligere har et fjernsynsteam fulgt politiet så tett i deres arbeid. Resultatet er et enestående og autentisk innblikk i etterforskernes arbeidsforhold, i deres opp- og nedturer og i rekken av utfordringer de må håndtere og avgjørelser de må fatte.

Episode 1 og 2 dreier seg om en drapssak i Breivikeidet utenfor Tromsø i november 2002. Episode 3 og 4 omhandler drapet på Henry Simonsen i Alta i desember samme år. De to siste delene er om Son-drapet i mars 2003.

Innkjøpt dokumentarserie fra Novemberfilm AS (2005)
Prosjektleder NRK: Tore Tomter
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79
LENKER
  • Les mer