Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. mars 2001 kl 20.05 Beat for beat - tone for tone

Beat for beat - tone for tone (ttv)


NRK1 fredag 30. mars kl 20.05
Beat for beat - tone for tone

Trønderrock og annen rock

Når herrene Terje Tysland og Åge Aleksandersen dukker opp sammen, er temaet nødt til å bli trønderrock. Men damene, Christin Hoff og Marianne Meløy, er ikke like bevandret i denne spesielle formen for rock, så her blir det spennende. Ivar Dyrhaug holder styr på trønderrockere og andre.

Terje Tysland ble først kjent som frontfigur, sammen med Åge Aleksandersen, i Namsos- gruppa Prudence, som faktisk gjorde begrepet trønderrock kjent. Bandet blandet rock og folkemusikk, og gjorde furore på Kalvøya i 1972. Terje Tysland startet solokarrieren i 1977 med plata \"Stakkars klovn\". En av Tyslands låter, \"No går det på rævva\", ble nektet spilt av NRK, som den gangen var enerådende i eteren.

Christin Hoff er på lag med Tysland i kveldens \"Beat for beat\". Hun er 28 år og har sunget i band fra hun var 14 år - blant annet \"ChristinHoffBand\" fra 1994. Hun deltok i Melodi Grand Prix med melodien \"Bare du og jeg\" i 1998. Ellers sier Christin at hun har et stort hull i allmennutdannelsen når det gjelder trønderrock.

Åge Aleksandersen er det nærmeste vi kommer en levende legende her til lands. Åge er en av dem som har evnen til å engasjere sitt publikum. En konsert med Åge er en fullstendig følelsesutladning. Folk ler, gråter, hyler og synger. Albumet \"Fly av sted\" er Åges seneste suksess, kritikerrost av mange.

Marianne Meløy er på Åges lag. Hun er nordnorsk, men bosatt i Trondheim, hvor hun er gift med Ulf Risnes i \"Tre små kinesere\". Marianne har jobbet i P3 i Trondheim i programmet \"Opptur\", og hun var stuntreporter under VM på ski i Trondheim i 1997.

NRK1 fredag kl 20.05

Egenprodusert underholdning
Programleder Ivar Dyrhaug
Prosjektleder Axel Hveding
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Terje Tysland, Christin Hoff, Ivar Dyrhaug, Marianne Meløy og Åge Aleksandersen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Trønderrocken personlig, Terje Tysland og Åge Aleksandersen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Gisle Børge Styve holder orden på toner og tangenter (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
4. Trond Nagell Dahl akkompagnerer det meste (NRK-foto: Ole Kaland)