Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. mars 2007 kl 21.55 Dee Dee Bridgewater fra jazzfestivalen i Juan-les-Pins

Bridgewater i Juan les Pins

Med Dee Dee Bridgewater på konsert i Juan les Pins. (Foto: Europe Images)
Med Dee Dee Bridgewater på konsert i Juan les Pins. (Foto: Europe Images)
Etter at hun bosatte seg i Europa på 90-tallet, har den amerikanske jazzsangerinnen Dee Dee Bridgewater gjort fransk statsborger av seg. Så da hun stilte på jazzfestivalen i Juan les Pins på den franske riviera, var repertoaret helfransk.

Dee Dee Bridgewater sang første gang i Juan les Pins i 1989, og franskmennene falt pladask for henne. Og hun for dem. Forleden år var Brigdewater tilbake på den samme scenen, denne gang for å utforske den rike franske jazz/slager/vise-skatten.

Fra Baker til Piaf
"J´ai Deux Amours" forbinder vi med en annen svart amerikanerinne, Josephine Baker, og med denne sensuelle utfordringen av en sang åpner Brigdewater konserten. Charles Trenets megahit "La Mer" setter rammen for de middelhavsblå omgivelsene, og Jacques Brels intense skrik av en sang, "Ne Me Quitte Pas" følger.

Bedre kjent som "And What Now My Love" er kanskje "Et Maintenant" – her får vi den slik Dee Dee Bridgewater tolker den etter Gilbert Bécauds originalversjon. "Dansez Sur Moi" var med på Claude Nougaros siste album fra 2004, samme år som han gikk bort. Han ga ut sine innspillinger på merket Blue Note.

"La Belle Vie" er en annen kjent fransk musikers bidrag i Dee Dee Brigdewaters konsert. Gitaristen Sacha Distel var i sin tid gift med Brigitte Bardot.

Den eminente visesangeren Léo Ferré svarer for "Avec le Temps". "Les Feuilles Mortes" er kjent også i Norge, og da mest i André Bjerkes gjendiktning av Jacques Préverts tekst ("Høstgule blader"). Edith Piaf får lov å avslutte konserten med Bridgewater, og det blir med Piafs egen "La Vie En Rose".

Dee Dee Bridgewater er født i Memphis, Tennesee, og har de siste årene bodd i Paris. Hun startet karrieren som jazzsanger allerede som 15-åring, da hun sang i Thad Jones-Mel Lewis Orchestra.

Fransk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Dee Dee Bridgewater - Jazz à Juan 2005
Produsert av: Europe Images
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no