Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. oktober 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Tøffe tider, tøffe krav

Marius Mæle har sin første dag som økonomidirektør. Å redusere kostnader blir en av hans viktigste oppgaver. (Foto: Helga Bu)
Marius Mæle har sin første dag som økonomidirektør. Å redusere kostnader blir en av hans viktigste oppgaver. (Foto: Helga Bu)
Marius Mæle har sin første dag som økonomidirektør, og han blir raskt orientert om hotellets anstrengte finansielle situasjon. Alle oppfordres til å ta i et tak, noe Per Christian får erfare. Teknisk sjef Tony Sundsli håper det ikke for mye vedlikeholdskostnader fremover.

Det koster å drive et hotell- og restaurantkonsern av Hotel Continentals størrelse. Feilberegning av mat, knuste asjetter og bestikk som forsvinner i søpla utgjør unødvendige utgiftsposter det er mulig å kutte ned.

For den nyansatte økonomidirektøren Marius Mæle blir det en større utfordring å redusere utgiftene i forbindelse med sykefravær og vedlikehold av det over 100 år gamle bygget. Han får en rundtur i bygget av teknisk direktør Tony Sundsli.

I skrubben
Ledelsen ønsker at alle skal ta i et tak der de ser det er behov for det. Dermed blir Per Christian sendt i skrubben. Han har aldri gjort det før, og han får raskt en forståelse av hvor hardt arbeid det er. Hvis oppvasken ikke blir tatt, stopper hele driften opp.

Souschef Eirik er nødt til å få en undersøkelse hos legen på grunn av ryggproblemer. Mye ståing, gåing og løfting blir en belastning, men Eirik vil absolutt ikke sykmeldes.

Innspilling skaper problemer
Såpeserien Hotel Cæsar har søkt om å få spille inn en scene i Anne Etage. Restaurantsjef Nicolas Blomgren har gitt sin tillatelse, mot at de er ferdig til restauranten skal åpne. Nicolas spiller selv rollen som hovmester. Etter hvert som det ene opptaket etter det andre forkastes, blir han mer og mer nervøs for om de rekker det. Stengte dører er ingen god reklame.

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Men hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young til tradisjonsrik familiebedrift.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,