Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. mai 2002 kl 21.30 Detektimen: Politiagentene

Politiskole-kamerater

Peter Church (Peter Stone) og Angie Piper (Kate Kendall) i
Peter Church (Peter Stone) og Angie Piper (Kate Kendall) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Agent Peter Church risikerer jobben da en kompis fra politiskolen blir mistenkt for dobbeltdrap.

Det begynner med at en dommer i Melbourne ikke godtar bevisene mot en voldtektsmann. En kompis av Church, detektiven Paul Smith som han kjenner fra politiskolen, har skaffet bevisene. Dommeren setter den antatte voldtektsmannen fri, men snart finner politiet liket av både av ham og kvinnen som var offer i saken.

Church og Angie
Gode råd blir dyre da mistanken rettes mot detektiven som skaffet de underkjente bevisene. Er han virkelig dobbelt drapsmann? Peter Church får med seg agent Angie Piper i en nervepirrende etterforskning. Rekken av indisier som peker mot Paul Smith bare vokser, men Church tviler aldri på sin gamle kamerats uskyld. Church tviholder på sin tro om at vennen er uskyldig, og må i siste instans legge sin karrière hos Melbourne-politiet i vektskålen.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Peter Church (Peter Stone) og Angie Piper (Kate Kendall) i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)