Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. juli 2005 kl 22.20 Anne Grete Preus i full symfoni

Gitar og symfoni i sammen


Anne Grete Preus slo seg sammen med Kringkastingsorkestret (KORK) og gjorde en flott konsert på Rockefeller i Oslo. Samspillet kan du se i kveldens program, hvor vi får høre kjente hits i en ny musikalsk ramme.

Preus er en av landets mest kjente og kjære artister, og hun har holdt det gående i en årrekke. Hun synger på norsk, og låter som "Millimeter", "Fryd" og "Når himmelen faller ned" har alle gått som farsotter gjennom landet.

Sammen med dirigent Christian Eggen og KORK presenterer hun i kveld disse låtene.

- Jeg har lenge ønsket å arbeide sammen med Christian Eggen og er svært glad for at han takket ja til å være vår dirigent. Vi er et band som møter et orkester, men vi er også fire musikere som møter titalls andre musikanter, sier Anne Grete Preus, som alltid gleder seg til å spille på hjemmebane på Rockefeller.

En kortversjon av konserten ble sendt på NRK1 31.08.04.

Om Preus
Anne Grete Preus er en etablert artist, en anerkjent komponist og en av Rocke- Norges mest markante og sterkeste stemmer. Mye har skjedd siden hun platedebuterte med gruppen Veslefrikk og Can Can.

Dette er en bakgrunn som klart har vært en del av hennes utvikling mot det store gjennombruddet som soloartist, som hun fikk i 1988 med albumet "Fullmåne". Så fulgte "Lav sol, høy himmel" i 1989, "Høsten kommer tidsnok" i 1991, "Millimeter" i 1994 og "Vrimmel" i 1996. Da tiden kom for et tilbakeblikk på 10 år som soloartist, kom albumet "Mosaikk – i 16 biter".

Nå jobber Preus sammen med gitaristen Halgrim Bratberg, Erland Dahlen på trommer og Thomas Tofte på bass i en kvartett. De jobber sammen som et gammeldags band med jevnlige øvelser der alle er likeverdige til å komme med innspill til utformingen av musikken.


Konsertsending fra NRK Kultur
Med: Anne Grete Preus og Kringkastingsorkesteret
Dirigent: Christian Eggen
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Sabine Skarstad tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer