Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. mars 1999 kl 20.00 Babels bord

Babels bord (ttv)


NRK2 onsdag 17. mars kl 20.00
Babels bord (6:16)

Konfliktløsning ved Babels bord

- Når temaet er konfliktløsning, var det naturlig å invitere fredsforsker Johan Galtung til \"Babels bord\", mener prosjektleder Sylvi Liljegren.
Fredsforsker Johan Galtung har ikke stor tro på det tradisjonelle forhandlingsbordet, men møter gjerne ved \"Babels bord\" for å snakke og konfliktløsning og fred. Med fascinerende energi forteller han om sitt internasjonale arbeid i fredens tjeneste, og svarer mer enn gjerne på spørsmål fra kafégjestene.
Galtung utfordrer autoritetene og maner til nytenkning og kreativitet.
- De gode og mest kreative løsningene kommer gjerne fra kvinner og barn. De er sjeldnere hos diplomater eller blant dem som er ødelagt av en universitetsutdannelse, hevder Galtung. Og får applaus fra sitt studentpublikum.
Møtet med Johan Galtung er kommet i stand ved et samarbeid med Internasjonalt Seminar ved Universitet i Tromsø.

Om serien
Cicilie Sonstad, hovedfagsstudent i filosofi og ivrig kafégjenger, er programleder for NRK2-serien \"Babels bord\".
- Hvorfor møtes rundt \"Babels bord\"?
- Babel var i følge Bibelen det stedet der alle språk og all forvirring oppstod. Og om vi ikke akkurat løser alle problemer, skal vi i hvert fall snakke om dem, sier Cicilie. - Mangt et verdensproblem er blitt debattert rundt kafébordet, også langt ut i de små timer. Men vi er på lufta noe tidligere, fra 20.00 hver onsdag, og vil ta opp temaer knyttet til filosofi og moral, trender, religion og teknologi. Ting som opptar folk i vår samtid, ting det er spennende å snakke om.
- Vi henvender oss til alle som liker den interessante samtalen, og inviterer spennende gjester til å møtes på Mackkjelleren i Tromsø, sier Cicilie som har med seg medstudent Per Christian Strøm under sending. Per Christian skal holde et våkent øye med kafégjester som ønsker å bryte inn i praten eller stille spørsmål underveis.
NRK2 onsdag kl 20.00

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Programleder Cicilie Sonstad har fått besøk av fredsforsker John Galtung. (Foto: Ola Røe)

Universitetskafé fra Tromsø
Regi: Sylvi Liljegren, NRK Troms
Programledere: Cicilie Sonstad og Per Christian Strøm
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41