Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. mai 2000 kl 21.00 En lørdag på jorda

En lørdag på jorda (t)


NRK2 fredag 19. mai kl 21.00
En lørdag på jorden

Søskenpar i livets puslespill

\"En lørdag på jorden\" handler om vanlige mennesker som det skjer noe helt uvanlig med. Filmen minner om et puslespill i sin oppbygging der brikkene etter hvert faller på plass. Historien som avdekkes, er søskenparet Martin og Claires tragiske skjebne.

Historien er lagt til et kystlandskap i dagens Normandie en lørdag i oktober. Martin og Claire, bror og søster, begge i slutten av 20- årene, er fra distriktet. De har ikke sett hverandre siden de var barn. Etter at faren døde, klarte ikke moren å ta hånd om dem alene. De ble derfor sendt til et barnehjem.

Martin ble etter hvert adoptert av familien Bréjoux, mens Claire vokste opp på en religiøs kostskole. De har gått hver sin vei også senere i livet . Martin arbeider nå på en våpenfabrikk. Han er gift med Cathy som er frisør på en salong i en liten kystby. Claire har flyttet til Paris hvor hun jobber som frilansjournalist.

Veiene krysses
Deres gjenforening har en tragisk forhistorie - og en enda dystrere fortsettelse. Martin martres av en hendelse som ligger noen år tilbake. Ulykkeligvis kom han til å kjøre over en mann som hadde kastet seg foran bilen hans. Nå sitter han selv midt på veien og venter på døden - på at noen skal kjøre på ham. Ulykken ødela hans forhold til adoptivfamilien, samtidig som hans ekteskap fikk en alvorlig knekk. Nå føler han at han ikke har noe mer å leve for. Men bak rattet i den første bilen som kommer kjørende, sitter hans søster Claire.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilder
1. Etter mange års atskillelse krysses veiene for søskenparet Claire (Elsa Zylberstein) og Martin (Eric Caravaca) en lørdag i oktober.
2. Martin (Eric Caravaca) og hans kone Cathy (Agathe Dronne).
3. Claire (Elsa Zylberstein) og hennes mann Frank (Johan Leysen)

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike (1996)
Originaltittel: Un Samedi sur la Terre
Regi: Diane Bertrand
I rollene: Elsa Zylberstein, Eric Caravaca, Johan Leysen, Dominique Pinon, Sylvie Laguna og Agathe Dronne
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41