Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. mars 2005 kl 20.20 På kongelig gjestebud

Stjernespekket feiring

Gwen Stefani leverte et forrykende show. (Foto: Universal Music)
Gwen Stefani leverte et forrykende show. (Foto: Universal Music)
Tradisjonen tro inviterte det britiske kongehuset før jul i fjor til kongelig gjestebud med noen av underholdningsverdenens største stjerner. Forestillingen ble sendt i sin helhet på NRK i januar, og i kveld får vi et gjensyn med høydepunkter fra showet.

Det celebre gjestebudet fant sted 14. desember i fjor på ærverdige London Coliseum. Blant artistene som sto på scenen, og som vi får et gjensyn med i kveld, var Liza Minnelli, Elton John, Gwen Stefani, Michael Boublé og mimekunstneren Ennio Marchetto. Det blir også noen godbiter fra sensasjonsmusikalen "The Producers".

Det var prins Charles som sørget for kongelig tilstedeværelse, og han hadde all grunn til å være fornøyd med det han så og hørte. – Dette er en festforestilling som bobler fra begynnelse til slutt, forteller Andreas Diesen, som tar seerne med gjennom showet.

Til veldedig formål
Siden den første forestillingen i 1912, er årets show det 76. i rekken. Hele overskuddet går til et veldedig formål: Entertainment Artistes Benevolent Fund som gir hjelp og støtte til pensjonister fra underholdningsbransjen. Så langt har over 6000 artister fra hele verden stilt opp gratis for gallaforestillingen.

London Coliseum, som var åsted for forestillingen, ble nylig renovert for 500 millioner norske kroner. Coliseum huser til vanlig den engelske nasjonaloperaen, og er et av de flotteste teatrene i London.

Britisk underholdningsprogram (2004)
Originaltittel: Royal Variety Show 2004
Kommentarer og redigering: Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf 23 04 74 83/988 75 078