Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. oktober 2001 kl 20.00 Da Capo

Viser, slagere og ballett

75-åringen Jorunn Kirkenær er en særdeles humørfylt gjest hos Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
75-åringen Jorunn Kirkenær er en særdeles humørfylt gjest hos Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Programmet i kveld er særdeles innholdsrikt. Dansepedagogen Jorunn Kirkenær har fylt 75 år i år og er hovedgjest hos Vidar Lønn-Arnesen. Jazz-, blues- og visesangeren Claes Janson har tatt turen over kjølen for å være med i ”Da Capo!”, og vår hjemlige trubadur Ivar Simastuen markerer dikteren Arne Paasche Aasens 100-års jubileum i år.

Jorunn Kirkenær er en sprudlende 75-åring som forteller levende om sin lange karriere som danser og dansepedagog, og da særlig sitt store engasjement når det gjelder barn og dans. Hun forteller at hun bestemte seg for å bli danser da hun var fem år gammel, og i 1945 ble dette et profesjonelt yrke for henne. På 40- og 50-tallet arbeidet Jorunn Kirkenær mye med koreografen Rita Tori. Ektemannen, Even som også var danser, traff hun en gang på 50-tallet da begge to var med i forestillingen ”Reisen til julestjernen”.

På 60-tallet var Jorunn Kirkenær mye brukt i fjernsynet, som danser og koreograf, men også med egen barneballett. Vi får se klipp fra arkivet fra Erik Diesens underholdningsprogrammer ”Slagerparaden: Husmannspolka” hvor Jorunn Kirkenær får seg en svingom med Alf Prøysen, og ”Tuppen og Lillemor” sammen med danseren Anne Borg. På denne tiden hadde Even og Jorunn Kirkenær eget dansestudio, hvor de underviste barn.

Det er ikke ofte ”Da Capo!” har ballett på menyen, men i kveld får vi se ”Snøfnuggenes Dans” med Jorunn Kirkenærs barnebarn Kristina som solodanser og 11 barn. Musikken er av Johan Halvorsen.

Potpurri og klipp fra Barnetimeboka
Claes Janson synger først ”Johanssons Boogie Woogie Vals”, og senere i programmet synger han et potpurri over Nat ”King” Coles store slagere som blant annet ”Mona Lisa” og ”When you’re smiling”. Ivar Simastuen synger tekster av Arne Paasche Aasen, og runder av med å et knippe av Kurt Foss og Reidar Bøes store landeplager, med tekst av Paasche Aasen, som ”De nære ting” og ”Blåveispiken”.

Vi får også et klipp fra ”Da Capo!” for ti år siden. Barnetimeboka ”Toya” ble utgitt i 1955 og ble senere film. Jenta som spilte Toya, besøkte ”Da Capo!” i 1991. Hun var da en voksen dame ved navn Aleidis Skard Brenderud. ”Eventyrvisa” var en stor slager fra filmen, og gutten som sang var Stavanger-gutten Magne Ove Larsen. Han var også med i studio for ti år siden, og sangstemme hadde han fortsatt.

Tilbake i studio anno 2001 synges også ”Eventyrvisa”, før programmet avsluttes med allsangen ”Gråt ikke jenta mi”, med en solid herretrio som forsangere: Claes Janson, Ivar Simastuen og verten sjøl Vidar Lønn-Arnesen.

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. 75-åringen Jorunn Kirkenær er en særdeles humørfylt gjest hos Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
2. Ivar Simastuen, Vidar Lønn-Arnesen, Jorunn Kirkenær og Claes Janson (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
3. Ballett hører til sjeldenhetene i ”Da Capo!”, men vakkert er det når Jorunn Kirkenærs ”barn” danser ”Snøfnuggenes dans” (Foto: Rune Lønn-Arnesen)