Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. november 2005 kl 22.30 Safari

Kunst og humor


Hva slags plass har humor hatt i kunst gjennom tidene? Finnes det humor i samtidskunsten? Og i så fall – hva slags humor? Programleder Marte Spurkland har møtt yrkeshumorist Knut Nærum og kunsthistoriker Einar Petterson. Kveldens sending er den siste i høst.

Blant annet har Safari besøkt avgangselevene ved Kunsthøgskolen i Oslo, nærmere bestemt fakultetet for virtuell kunst, også kjent som Akademiet. Finnes det humor i ung kunst?

I Warszawa møter vi en ny variant av Charles Darwin, men denne gangen synger han "What a Wonderful World" fra veggen på kulturpalasset. Verket er et projeksjonsarbeid signert den norske kunstneren Lene Berg.

Puddelballett
Fire hvite kongepudler danser med sine eiere i et absurd teater om uskyldighet og makt. Er det komisk ment? Safari har møtt koreografen Dorte Olesen, skuespillere og fir- og tobente ballettdansere på Dansens Hus i Stockholm.

Designåret 2005
I høst gir Safari design litt ekstra oppmerksomhet, og hver uke presenterer Sven-Erik Helgesen et godt norsk designprodukt.

Einar Hareide var sjefsdesigner for SAAB i mange år. I dag driver han sitt eget firma, Hareide Designmill, og har blant annet tegnet en buss for Vest-Busscar, som holder til i Stryn. Safari er på veien med bussen, et godt norsk designobjekt!

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Helge Semb, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Barbro Ross Viallatte og Atta Ansari
Vaktsjef: Jo Raknes
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV.