Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. mai 2003 kl 21.30 Anderssons elskerinne: Ansikt til ansikt

Det endelige oppgjøret

Andersson (Jakob Eklund) og hans elskerinne Marie (Ebba Forsberg). (Foto: Björn Runge, SVT)
Andersson (Jakob Eklund) og hans elskerinne Marie (Ebba Forsberg). (Foto: Björn Runge, SVT)
Anderssons kompis Bosse er død, og etter begravelsen blir han trøstet av Marie, som forteller at hun skal skilles fra Einar. Det de ikke vet, er at den hevngjerrige ektemannen spionerer på dem mens de elsker i campingvognen.

I den sjette og siste episoden av den svenske serien "Anderssons elskerinne" kommer det til et endelig oppgjør mellom de to rivalene. Det skal vise seg at Einars hat mot Andersson skriver seg enda lengre tilbake enn hans kjærlighetsforhold til Marie.

Mens Lasse forsøker å sende ut nødrop over kortbølgeradioen, heller Einar bensin over campingvognen og tenner på. Han har også med seg et gevær, og under tumultene som oppstår går det av et skudd…

Om serien
"Anderssons elskerinne" er en av Sveriges Televisions største dramasatsinger de senere år, med over 50 medvirkende skuespillere og nærmere 1500 statister. Serien fikk meget god mottakelse av svenske tv-anmeldere, og ble som eneste svenske dramaproduksjon i fjor tatt ut til den internasjonale tv-festivalen i Venezia.

Seriens hovedskikkelse er Lars Andersson (Jakob Eklund), som er på flukt fra en serie nederlag og vender tilbake til hjembyen. Der har han ikke vært siden han for seks år siden flyktet fra et havarert ekteskap, en sønn og en gift kvinne ved navn Marie. Hun ble på folkemunne kalt for Anderssons elskerinne, og han har aldri greid å glemme henne.

I barndomshjemmet flyter gåter, løgner og fortrengte minner opp til overflaten. Andersson begynner å utforske sin families grusomme og blodige historie, og konfronteres med situasjoner og mennesker som forandrer hans liv for bestandig.

Svensk dramaserie (2001)
Produksjon: SVT Drama Göteborg
Manus og regi: Björn Runge
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Ebba Forsberg, Ingvar Hirdwall, Krister Henriksson, Örjan Landström, Viveka Seldahl, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren, Gunilla Röör, Per Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99