Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. desember 2010 kl 18.00 Jul på Månetoppen

Reisenisser og hjemmenisser

Myrtel (Miriam Sogn) og Storm (Frank Jørstad). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Myrtel (Miriam Sogn) og Storm (Frank Jørstad). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nissepappa er reinnisse og lengter til fjells igjen. Og Jentungen vil gjerne bli med, for kanskje treffer hun blånissegutten igjen.

Blånissegutten fortalte Jentungen om månetoppblåbærene som lager Den blå timen, og at alle var borte fra Månetoppen. Nå lurer Jentungen på om det virkelig var rødnissene som plukket alle blåbærene i fjor. Men hun kan ikke spørre foreldrene sine, for da må hun fortelle om møtet med blånissegutten. I stedet bestemmer hun seg for at hun vil undersøke saken selv, og hun drar til fjells med Nissepappa.

På Blåfjell er det en annen som er tankefull og lurer i dag. Storm viser Fjellmor og Fjellfar rasstedet og blåbærbollen han tok fra Jentungen. Men han får ikke noe ordentlig svar fra noen i Blåfjell, verken foreldrene eller Myrtel. Han forsvinner innover i hulene, og der møter han nok engang Jentungen.

Om serien
I NRKs egenproduksjon "Jul på Månetoppen" følger vi også i år blå- og rødnissenes liv i Blåfjell og på Tuftegården. Deres felles stolthet er Månetoppen, men nå er det fare for stridigheter mellom dem.

Blant andre møter vi familien Hulesangerhule med Storm (Frank Jørstad), Fjellmor (Britt Langlie) og Fjellfar (Ståle Bjørnhaug). De er blånisser og bor i Blåfjell. Jentungen (Ulrikke H. Døvigen), Nissemamma (Liv B. Osa) og Nissepappa (Kai Remlov) er rødnisser som bor på Tuftegården.

Serien ble første gang sendt i 2002.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert juleserie
I hovedrollene: Ulrikke H. Døvigen, Frank Jørstad, Britt Langlie, Ståle Bjørnhaug, Liv Bernhoft Osa og Kai Remlov.
Manus: Gudny I. Hagen
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
Prosjektleder: Birgitte Iuel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice