Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2007 kl 18.30 Thomas P.

Hevnen er søt

Monica (Inga Figenschou Eide) og Thomas (Jesper Flintegård Schøyen). (NRK-foto: Mari Karoline Knudsen)
Monica (Inga Figenschou Eide) og Thomas (Jesper Flintegård Schøyen). (NRK-foto: Mari Karoline Knudsen)
Monica tar et oppgjør med gjengen som banket henne opp i parken. Og Thomas får flere tegn på at søsteren hans kan ha rett i at de hører lyder som ingen andre kan oppfatte.

Forrige episode sluttet med at Thomas fant Monica forslått i parken, der hun ble banket opp av Geir, Anette og resten av gjengen. Neste dag skjeller hun ut jentegjengen i skolegården. Og seinere får hun, med hjelp fra Thomas, sjansen til å ta en mer utspekulert hevn.

Thomas er fortsatt forvirret etter at han fikk en opplevelse av å høre Geir si noe uten at leppene hans rørte seg. På helsekontoret på skolen får han sjansen til å prøve et audiometer, som brukes til å måle hørsel på. Her får han bekreftet at han kan høre frekvenser som ligger langt utenfor normal rekkevidde for det menneskelige øret.

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Samtidig som serien får premiere på TV, lanseres "Thomas P." av Petter S. Rosenlund i bokform av NRK Aktivum.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Hjemmeside (fra 15.9): www.nrk.no/thomasp

Bilder
Thomas P. (3): Monica (Inga Figenschou Eide) får hjelp av Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) til å hevne seg på gjengen som banket henne opp. (NRK-foto: Mari Karoline Knudsen)


LENKER
  • Hjemmeside (fra 15.9)