Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. november 2010 kl 22.25 Migrapolis: Vond fortid, lys framtid

Bedre nå?


Samer, tatere og sigøynere har opplevd diskriminering og forfølgelse. Men den nye generasjonen er stolt og velger selv hva de vil ta med seg videre fra kulturen.

Duolva Duottar er en samisk rapgruppe. Reporter Edin Babic møter to av gruppas tre medlemmer i Karasjok; Fred Réné Øvergård Buljo og Ivan André Skum. De rapper på samisk og ble nasjonale kjendiser gjennom TV2-programmet "Norske talenter".

Roma eller sigøyner?
Romfolket har møtt mye motbør, men de foretrekker å være annerledes fremfor å miste identiteten. Aleco Ivanovitch er barnebarnet til ingen ringere enn Raya Bielenberg. Aleco er musiker og bor vekselvis i Paris og Oslo. Han begynte å turnere med familien da han var 9 år. Mens mormoren Raya gjerne kaller seg sigøyner, foretrekker Aleco roma. Han forbinder sigøyner med noe negativt.

Anerkjent sanger
Veronica Akselsen er taterjente og svært stolt av det. Hun er datter av den kjente sangeren Elias Akselsen og unge Veronica bringer sangarven videre. Moren var norsk, så Veronica er halvt tater, men inni seg føler hun seg som 100 prosent tater. Hun føler en sterk tilhørighet til sitt folk. Hun opplevde mobbing som liten skolejente da hun sa at faren var tater. Som voksen høster hun gode kritikker og anerkjennelse for sangskatten hun bringer videre.


Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen, 2010.
Reportere: Edin Babic , Daniel Ruazol og Rajan Chelliah
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal 23 04 92 82/41 45 23 26,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 PublikumsseviceLENKER
  • Hjemmeside