Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. april 2003 kl 15.45 Amandus 2003

De unges filmfestival

Tormod Gjersvold leder Amandus fra Maihaugsalen på Lillehammer. (NRK-foto: Ole Kaland)
Tormod Gjersvold leder Amandus fra Maihaugsalen på Lillehammer. (NRK-foto: Ole Kaland)
Amandusfestivalen på Lillehammer er for unge filmskapere under 20 år. Høydepunktet er Amandus, et show som hedrer de unge bidragsyterne og kårer vinnerfilmene fra festivalen.

Showet foregår i Maihaugsalen på Lillehammer, hvor NRK er tilstede. Årets programleder er NRKs Tormod Gjersvold, som har vært med i "Etter skoletid" siden programserien startet. Han skal guide seerne gjennom hele showet som presenterer kjente artister, prisutdelere, klipp fra de nominerte filmene og vinnerfilmene i sin helhet.

Sju priser
Det skal til sammen deles ut priser i sju forskjellige kategorier: dokumentar, fiksjon, junior, animasjon, manus, åpen klasse og publikumsprisen.

Kjente kulturpersonligheter stiller opp for å overrekke prisene: statsråd Kristin Clemet, illustratør Iben Sandemose, skuespiller Julia Boracco Braathen fra filmen Ulvesommer, tv-programleder Lise Marie Mørkved og regissør Marius Holst.

Plateaktuelle artister
Som i alle gode prisutdelingsshow blir det mye musikk, og årets arrangører har skaffet seg det beste og hotteste blant norske artister til å opptre. Plateaktuelle Nathalie Nordnes, Askil Holm og Maria Arredondo, som alle har høstet svært gode kritikker for sine debutalbum, kommer til utdelingen. Det gjør også Spellemann- og Alarmvinnerne Ephemera og rapperen Diaz.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert sending i samarbeid med Høgskolen på Lillehammer
Programleder: Tormod Gjersvold
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10