Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. oktober 2000 kl 10.45 TV-aksjonen: SOS-barnebyer: Gudstjeneste fra Mamelodi i Sør-Afrika

TV-aksjonen: SOS-barnebyer: Gudstjeneste


NRK1 søndag 22. oktober kl 10.45
TV-aksjonen: Sos-barnebyer
Gudstjeneste fra Mamelodi i Sør-Afrika

Håp og kjærlighet

Sammen med Trond Viggo Torgersen og Karoline Krüger har biskop Rosemarie Köhn fått være med på en fargerik afrikansk gudstjeneste i pinsemenigheten \"Charity and Faith Mission\" i Mamelodi utenfor Pretorie i Sør-Afrika. I gudstjenesten synger Karoline Krüger sammen med Lucky Bwane, som har vokst opp i SOS-barnebyen Mamelodi.

- Jeg følte meg som en tømmerstokk blant svaiende palmer!
Biskop Rosemarie Köhn ler hjertelig. Det er slik hun beskriver seg selv etter å ha fått oppleve gudstjenesten hvor ekte afrikansk livsglede, sang og dans står i høysetet.

Uhyggelig statistikk
Menigheten \'Charity and Faith Mission\' ligger bare noen hundre meter fra SOS Barnebyen Mamelodi, og er et naturlig møtepunkt mellom bydelens beboere og familiene i barnebyen. Her tar man ut gleden og fyller batteriene for resten av uken.
Sør-Afrika er nemlig et land med mye uhyggelig statistikk. Kriminaliteten er høy, en tredjedel av landets 40 millioner mennesker lever i fattigdom, og AIDS-epidemien er i ferd med å ta pusten fra befolkningen. I løpet av få år vil Sør-Afrika trolig ha rundt
5 millioner foreldreløse barn under 18 år. Mange av disse vil også være HIV- smittet. Men til tross for dystre utsikter, har folket en enorm evne til å dyrke livsgleden og finne håpet i hverdagen, slik det kommer til uttrykk i gudstjenesten.

NRK1 søndag kl 10.45

TV-aksjonen 2000: Sos- barnebyer
Prosjektleder NRK: Leif Holst Jensen, 90948993
Pressekontakt NRK: Anne Bekkevold, 90158212
Prosjektleder SOS-barnebyer: André Støylen, 90843985