Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. mai 2009 kl 23.15 Inspektør Lynley

Barbara Havers - nesten på egenhånd

Inspektør Lynley: En kvinne er funnet druknet i sin egen bil – etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) gjør notater i noe som ser ut til å være en kriminalsak.
Inspektør Lynley: En kvinne er funnet druknet i sin egen bil – etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) gjør notater i noe som ser ut til å være en kriminalsak.
Scotland Yard-etterforsker Havers må klare seg uten inspektør Lynley. Hennes faste partner er nemlig blitt suspendert på grunn av en disiplinærsak.

I Kent, det vakre landskapet langs nordenden av Den engelske kanal, er en kvinne funnet druknet i sin egen bil. Fiona Knight, etterforsker og kollega av Havers, bistår henne i noe som ser ut til å være en kriminalsak.

Nervøs for Lynley
Knight er overbevist om at enten så har elskeren til kvinnen eller hennes mann drept henne. Havers sier foreløpig at hun er enig. Hun er engstelig for Lynley som ikke svarer på telefonen. Hun vil gjerne at han tar seg en tur til Kent så raskt som mulig.

Mest er det fordi Havers gjerne vil vite om han er ok, men da han dukker opp blir han interessert i saken med den druknede kvinnen. En disputt om en tomt som den døde hadde eierinteresser i, får Lynley til å spisse ørene.

Havers’ revir
Igjen kommer Havers til å irritere seg over Lynley som blander seg inn i saken hun og Knight forsøker å løse. Men da Knight begynner å kjøre et ensidig løp for å bevise at enten elskeren eller ektemannen er den skyldige, tar Havers enda en gang til med å skjele til Lynley.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 5
Kveldens episode: Natural Causes
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no