Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. november 2006 kl 20.15 Kvitt eller dobbelt

Musikk og monarki

Christian Strand og Nadia Hasnaoui sammen med Ingeborg Misje, ekspert på Europas kongehus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Christian Strand og Nadia Hasnaoui sammen med Ingeborg Misje, ekspert på Europas kongehus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld blir vi kjent med to nye deltakere og to vidt forskjellige tema. Ingeborg Misje (12) fra Tvedestrand skal opp i Europas kongehus, mens Martin Nygård Haug (15) fra Forsand har Pink Floyd som emne.

Ingeborg Misje fattet interesse for kongestoff allerede som syvåring. Anledningen var det store kronprinsbryllupet i 2001, og siden har hun lest alt hun har kommet over om vår den norske kongefamilien.

Etter hvert ble den norske kongefamilien for liten for den geskjeftige jenta, så hun fordypet seg like godt i kongehusene rundt om i Europa. I dag har Ingeborg en imponerende kunnskap om arverekker og slektskap på tvers av og innad i Europas kongehus.

Fagdommer er historiker Dag T. Hoelseth.

Som far så sønn
Martin Nygård Haugs interesse for Pink Floyd startet med en samle-CD faren fikk til jul for fem år siden. Martins familie har alltid vært svært musikkinteressert, men Pink Floyd har alltid stått i en særstilling.

I familien på tre er det særlig Martin og faren som har et spesielt forhold til Pink Floyd, og Martins kunnskaper om bandet har for lengst overgått farens.
Martins spesialfelt er bandets utallige utgivelser, og favoritter blant dem er "The Wall" og "Dark Side of The Moon".

Fagdommer er Geir Rakvaag, musikkjournalist i Dagsavisen.

Om programmet
I 12 programmer høsten 2006 møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no