Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. september 2004 kl 22.30 Tvillingrevyen

Dobbeltgjengere i britisk satire

Sarumann er en av mange kjente figurer som dukker opp i uvanlige situasjoner i Tvillingrevyen. (Foto: BBC)
Sarumann er en av mange kjente figurer som dukker opp i uvanlige situasjoner i Tvillingrevyen. (Foto: BBC)
George W. Bush, Tony Blair, Ozzy Osbourne og til og med figurer fra Ringenes herre står alle lagelig til for hogg når den satiriske gjengen bak Tvillingrevyen dukker opp på skjermen. I kveld kan du blant annet se den beryktede Idol-dommeren Simon Cowell når han slakter barns fremføring av julesanger.

"Dead Ringers" var opprinnelig en satirisk ukesrevy på BBCs Radio 4, og kan best sammenlignes med P2s Hallo i uken i Norge. Programmet ble så flyttet til fjernsynet med stor suksess hos det britiske publikummet, særlig fordi det ble redigert helt fram til sending – og dermed kunne servere dagsaktuelle sketsjer og poeng.

Fra Midgard til Midtøsten
Det blir velkjente fjes i uvanlige situasjoner når gjengen setter i gang, som når den onde trollmannen Sarumann fra Ringenes herre-trilogien legger sin onde fluktplan – ikke helt ulik en annen diktatorisk hersker vi kjenner fra virkeligheten og vår tid. Sarumann dukker også opp i en temmelig ukonvensjonell kjærlighetshistorie med en enda mer berømt trollmann: Gandalf.

I tillegg blir det skjult kamera med en svært feminin, men mannlig parkeringsvakt, Ozzy Osbourne som hjelpsom farmasøyt på et apotek, Simon Cowell med nådeløs julesangevaluering og en svært åpen butler – blant annet.

Britisk underholdningsprogram (2003)
Originaltittel: Dead Ringers Christmas Special
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252