Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. desember 2004 kl 23.30 Any given Sunday

Vinn eller forsvinn!

Tony D’Amato (Al Pacino) er en hardt presset trener for fotballaget Miami Sharks. (Foto: Warner Bros)
Tony D’Amato (Al Pacino) er en hardt presset trener for fotballaget Miami Sharks. (Foto: Warner Bros)
På fotballbanen kjemper vår tids gladiatorer. Her hevdes den sterkestes rett, og de svake blir løvemat. Tony D’Amato er en aldrende fotballtrener som må få laget sitt til å vinne for enhver pris. Men hva må ofres?

Amerikansk fotball er en tøff sport. Skadestatistikken er høy, og i kulissene lurer pengegriske sjefer. Oscar-vinner Al Pacino spiller en hardt presset trener som må få snudd tapsstatistikken til laget sitt, Miami Sharks.

Lagets falmede stjerne, quarterbacken Jack "Cap" Rooney (Dennis Quaid) er skadet, og dermed får en ung lovende spiller sjansen. Willie Beamen (Jamie Foxx) griper sjansen begjærlig med begge hender og fører laget til sluttspillet.

D’Amato kommer i en lojalitetskonflikt da Rooney blir spilleklar igjen. D’Amato vet også at laget må vinne for at han skal redde sin egen karriere.

Lagets nye eier er ung, aggressiv og svært markedsorientert. Christina Pagniazzi (Cameron Diaz) ønsker å tjene mest mulig penger på laget og forstår ikke D’Amatos nostalgiske innstilling og gammeldagse verdier. Hun vil ha et ungt, friskt lag og mener Beamen er soleklar som førstevalg og at "gamlegutta" bør bli fristilt.

"Any Given Sunday" er en historie om kampen mellom det gamle og det nye – og regissør Oliver Stone retter en krass kritikk mot kommersialiseringen av sporten.

Amerikansk drama 2000
Originaltittel: Any Given Sunday
I rollene: Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, Jamie Foxx, Ann-Margret, Lauren Holly.
Regi: Oliver Stone
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47