Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. februar 2001 kl 21.50 Fredrikssons fabrikk: Full servering

Fredrikssons fabrikk: Full servering (tt

NRK1 lørdag 23. februar kl 21.50
Fredrikssons fabrikk (7)
Full servering

Nye spisevaner

Direktør Fredriksson gjør stadige anstrengelser for å forbedre produksjonen på systua både med hensyn til kvalitet og effektivitet. Resultatene han oppnår er mildt sagt beskjedne, men han gir seg ikke. I kveldens episode er det personalets spisevaner - eller rette sagt uvaner - som skal opp til behandling.

Fredriksson har sett seg grundig lei på de ansattes eviglange lunsjer og klesplagg tilsmusset av matrester. Nå vil han innføre en mer effektiv og renslig avvikling av spisepausen, og til det kreves nye og revolusjonerende tiltak.

I gjesterollen som herr Lyng møter vi Per Jansen.

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv- publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av gjennomsnittlig nesten 1,1 million seere og hatt en markedsandel på over 70 prosent. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er de tidligste episodene fra 1990 som nå sendes om igjen, senere får vi også se avsnittene fra 1992 og 1993. I alt står 15 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i sin konfeksjonsfabrikk ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Også hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt, mens fru Fredriksson (Birgitta Andersson) legger seg opp i driften uten å oppnå de store resultatene.

NRK1 lørdag kl 21.50
Sendt i 1992 og 1997

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen, Aud Schønemann og Birgitta Andersson
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) går til anskaffelse av moderne utstyr for å oppnå en rensligere og raskere avvikling av spisepausen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)