Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. desember 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 10. desember kl 21.15
Bokbadet (13:14)

Bok om Ole Bulls ukjente bror

Alle som ble fascinert av journalisten, forfatteren og jordomseileren Ragnar Kvams beretning om Hjalmar Johansen, kan se fram til en ny stor leseopplevelse. Denne gangen har Kvam grepet fatt i den ukjente historien til Knud Bull, broren til Ole Bull.
\"Straffen\" er blitt et sant eventyr av en historie om pengeforfalskning, en helvetes seilas og straffarbeid i den britiske straffekolonien i Australia.

\"Straffen\"
\"Like før jul i 1845 mottok en mann sin dom i et rettslokale i London: 14 års straffarbeid i den britiske straffekolonien i Australia. Mannen ble arrestert for å ha laget falske pengesedler.
Det kom for en dag at han hadde planlagt storproduksjon. Seks måneder senere ble mannen stuvet sammen med hundrevis av andre straffanger på seilskipet \"John Calvin\". Ombord på den utrangerte skuta ventet måneders helvetesseilas under brennende tropesol\".
Knud Bull
Slik åpner Ragnar Kvams nye bok. Fortellingen om den nesten ukjente nordmannen Knud Bull er dramatisk og gripende. Den henter sin handling fra så ulike miljøer som Bergen tidlig i forrige århundre, London, fangeøya Norfolk Island, Tasmania og Sydney i Australia.
Knud Bull var bror av vår verdensberømte fiolinist Ole Bull, og utdannet kunstmaler. Hans skjebne vil få mange lesere.

NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Ragnar Kvam jr. er gjest hos Anne Grosvold i kveld (NRK/foto: Ole Kaland)

Litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83