Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. november 2009 kl 22.30 Migrapolis: Var det så morsomt da?

Bare en vits!

- Hår er politikk. Afro-frisyren symboliserer så mye. Derfor fleiper jeg med det, sier Hanna Wozene Kvam fra gruppa Queendom.  (Foto: Arne Raanaas, NRK)
- Hår er politikk. Afro-frisyren symboliserer så mye. Derfor fleiper jeg med det, sier Hanna Wozene Kvam fra gruppa Queendom. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Går det an å fleipe med folkemord? Eller med terrorangrepene 11/9?

Om en vits er morsom, er ofte avhengig av hvem som forteller den. Stand up-komiker André Jermann pleier å sjekke med sin 94 år gamle bestemor. - Hun opplevde krigen og mistet broren sin i Auschwitz. Hvis hun ler av vitsene mine, kan jeg også stå inne for dem, sier Jermann.

Han mener jødisk humor er som skapt for stand up. - Det handler ofte om små ting. Det er en nevrotisk humor som nesten alltid er selvironisk, mener han.

Hår er politikk
Hannah Wozene Kvam er en av kvinnene i showgruppa Queendom. Hun er adoptert fra Etiopia og er opptatt av hår. - Hår er politikk. Afro-frisyren symboliserer så mye. Derfor fleiper jeg med det, sier hun.

Hun har selv opplevd fulle folk med fettede kebabfingre som vil ta på håret hennes på vei hjem fra byen en sein kveld. Den opplevelsen bruker hun på scenen.

Mer hår
En annen komiker med tilløp til afro er Jonna Støme. Han er halvt amerikansk, halvt norsk. - Det er lettere å skille seg ut på scenen når man ser annerledes ut og det er positivt. Det er en fordel å ikke være helt A4, sier Støme.

Mange husker Jonna Støme fra Barne-tv på NRK, og enda flere husker ham sikkert fra "Rikets røste" på TV2. Støme bekrefter at han tidlig likte å være i rampelyset. - Da jeg gikk på ungdomsskolen, sa pappa at det var veldig viktig at jeg ikke ble klassens klovn. Nei, det skal jeg ikke bli pappa, sa jeg. Men det var alt for seint. Klassens klovn - det var jeg for lengst.

Egenproduksjon: Østlandssendingen.
Programledere for kveldens sending: Edin Babic, Azka Baig og Daniel Ruazol
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside