Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. januar 2009 kl 22.25 Safari spesial: Pushwagner

Pushwagner spesial

Billedkunstneren Terje Brofos, bedre kjent som Hariton Pushwagner, er hovedperson i
Billedkunstneren Terje Brofos, bedre kjent som Hariton Pushwagner, er hovedperson i "Safari spesial". (Foto: Dan P Neegaard / Scanpix)
Pushwagner har fått mer enn 10 henvendelser det siste året fra produsenter som vil lage dokumentar om hans utrolige liv. NRK fikk ja, og 5. januar kan vi presentere den første dokumentaren om Pushwagners liv. Vi får se kunstneren slik vi aldri har sett ham før.

For Hariton Pushwagner har 2008 vært ett fantastisk år. Etter mange år som uteligger og narkoman har han nå, i en alder av 68 år, fått sitt internasjonale gjennombrudd. Fjoråret var en sammenhengende seiersrekke av utstillinger verden over og media har fråtset i krumspring og historier fra den eksentriske kunstneren. Men hvem Pushwagner egentlig er, er det ingen som har gitt ordentlig svar på.

Pushwagner sier selv at han tar på seg en brynje som heter Pushwagner. I denne dokumentaren får vi et unikt møte med mennesket bak denne brynjen. Pushwagner forteller åpent og ærlig om et utrolig liv. Fra livredd liten gutt, via flere år i amfetaminrus og til 2008 hvor han har vært landets mest omtalte og feirede kunstner.

Safaris reporter Kristin Rosenløw Eeg har fulgt ham gjennom 2008. I denne dokumentaren får du møte en kunstner som hadde mistet nesten alt, og som ingen trodde kunne reise seg igjen. Vi får være med på en reise - for å finne det tapte, og huske det glemte.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Kultur (2009)
Regi/Foto: Kristin Rosenløw Eeg
Klipp: Erling Zahl Urke
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand, tlf. 996 03 903/23 04 24 93
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 954 23 021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no