Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. august 2011 kl 21.15 Herskap og tjenere

Suksesserie i ny drakt


"Herskap og tjenere" var en gedigen suksess i 1971 da vi første gang ble kjent med menneskene i herskapsvillaen Eaton Place. I 2010 ble det spilt inn nye episoder som forteller historien videre, og resultatet har blitt et visuelt vakkert kostymedrama som NRK sender de tre neste lørdagene.

Utgangspunktet for den første serien var den historiske tidsepoken fra 1903-1930. Serien sluttet med at familien i Eaton Place flytter ut i 1930.

I den nye serien fortsetter historien med at nye eiere flytter inn i 1936.

Mens andre verdenskrig nærmer seg, oppdager husholdersken Rose Buck som følger overgangen til den nye familien, at tjenestefolk ikke er like lydige som før. De stormfulle forholdene mellom herskapet i overetasjen og tjenestefolkene i underetasjen skaper dermed drama i kulissene.

Prisdryss
Serien fra 2010 trakk 8,8 millioner seere på BBC One samme dag som den ble lansert.

Den første serien vant syv Emmy-priser, to Bafta og en Golden Globe. Den ble vist i mer enn 70 land og sett av over en milliard seere.

Ubuden gjest
I første episode arver Sir Hallam Holland og hans frue, Lady Agnes det nedslitte huset i 165 Eaton Place. Nå skal huset tilbake til sin gamle prakt.

Tidligere hushjelp, Rose Buck, er tilbake i huset men ankomsten til en ubuden gjest setter forholdet mellom herskap og tjenere på prøve.

Britisk dramaserie (2010)
Originaltittel: Upstairs Downstairs
Produsert av BBC/Masterpiece
I rollene: Eileen Atkins, Keeley Hawes, Ed Stoppard, Claire Foy, Jean Marsh, Anne Reid, Art Malik, Neil Jackson, Adrian Scarborough, Helen Bradbury og Ellie Kendrick.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, aesha.ullah@nrk.no
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no