Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. oktober 2002 kl 23.40 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Et annerledes blikk på Asia

Nicolai Nansen og Harald Rønneberg sammen med teamet i Young Asia Television etter en fisketur med heller dårlig resultat. I kveld møter de reportere og programledere i  Asias ungdomskanal. (Foto: Fabula media)
Nicolai Nansen og Harald Rønneberg sammen med teamet i Young Asia Television etter en fisketur med heller dårlig resultat. I kveld møter de reportere og programledere i Asias ungdomskanal. (Foto: Fabula media)
Blodoffer i Nepal, håp om varig fred på Sri Lanka, skyggedans og sølvsmedkunst i Dhakas gater. Dette er noen av historiene i det første programmet i en serie på 16 fra Asia.

”Orientkanalen” er produsert av det norske produksjonsselskapet ”Fabula media” i samarbeid med Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I serien følger vi ”Fabula medias” utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra YA-TV. Med et oppriktig ønske om å lære mer om alt fra djevelutdrivelse til edelstensgraving og styltefiske, går de to nordmennene inn i situasjoner de ikke alltid behersker like godt. Men ingen kan beskylde dem for å ikke prøve!

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har laget. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra asiateres ståsted

Unik tv-stasjon
I første episode møter Harald og Nicolai de unge programlederne og reporterne i YA-TV. Vi får høre visjonene og ideen bak en unik tv-stasjon som har 40 millioner seere i Asia, og nå – et litt mer beskjedent antall i Norge i tillegg.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: gunilla.gaarder@nrk.no (23 04 93 64)
Pressekontakt: hilde.ljoen@nrk.no (23 04 72 36).