Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 17. juli 2009 kl 00.05 Battlestar Galactica

Styringsverk og folketall

Utfordringene står i kø for admiral Adama (Edw. James Olmos) og president Roslin (Mary McDonnell). (Foto: Universal)
Utfordringene står i kø for admiral Adama (Edw. James Olmos) og president Roslin (Mary McDonnell). (Foto: Universal)
En uforutsett politisk tvist truer med å rive flyktninge-konvoien i stykker, og en uerfaren kommandør kan lede stjerneskipet Pegasus inn i fortapelsen i ukens episode av "Battlestar Galactica".

Det begynner med at man oppdager en gravid blindpassasjer om bord i Galactica.
Hun har bodd lenge i skjul inne i en frakt-container, og det første hun ber om er å få se doktor Cottle.

Rya Kibby viser seg å være bare 17 år, og nå trygler hun legen om å få bruke sin rett til å ta abort.

Tidligere maskinsjef Garner er nylig forfremmet til kommandør om bord på stjerneskipet Pegasus. Han havner i et dilemma som vipper ham av pinnen. Noen av raptorene utsendt fra Pegasus er kommet inn i et felt preget av støysendinger. De er tilsynelatende under press og forsvinner plutselig fra radarskjermene til Pegasus.

Abort, pro et contra
En fraksjon som støtter president Laura Roslin går imot adgangen til fri abort. Med mindre hun får omgjort gjeldende abortpraksis, truer den med å trekke sin støtte til henne foran valget.

Roslin innser at hvert eneste menneskeliv teller nå da folketallet i flyktninge-konvoien hele tiden synker. Samtidig forsøker hun å slå en kile inn i det politisk betente abortspørsmålet. Alt mens doktor Gaius Baltar gnir seg i hendene og forbereder et overraskelsesangrep på Roslin: Han vil erklære seg selv som presidentkandidat.

Kurs og styring
Pilotenes opplæringssjef Kara går imot å sende ut skip for å lete etter raptorene – hun mener det hele er en typisk felle satt opp av cylonene. Men den uerfarne kommandør Garner er i gang med å stable en redningsoperasjon på beina.

Major Lee og kaptein Kara blir nødt å advare admiral Adama mot kommandør Garner…

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: The Captain's Hand
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Hilde Ljøen
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no

LENKER
  • Les mer