Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. mars 2003 kl 17.15 Da Capo

Musikk, humør og film

Gladjenta Kari Svendsen skaper stor stemning i
Gladjenta Kari Svendsen skaper stor stemning i "Da Capo!" (Foto: Ola Røe)
Ukas "Da Capo!" ble første gang sendt i oktober 1991. Kari Svendsen og duoen Bjørg og Mikkel sørger for musikken, og i tillegg blir det besøk av Aleidis Skard Brandrud som spilte hovedrollen i filmen om flyktningpiken Toya fra 1956.

Humørsprederen Kari Svendsen synger både gamle norske filmmelodier og andre gamle, gode slagere som "Solskinn og sang", "Hovedøen" og trikkevisa "Bare døtt på".

Sangduoen Bjørg og Mikkel var hyppige gjester i Ønskekonserten på 50- og 60-tallet. En gjenganger var "Det blå hav" med norsk tekst av Otto Nielsen. Etter publikums ønske synger de også "Billy Bryants kafé". Framføringen er klippet sammen med en opptreden i "Husker du" i 1974.

Toya
Aleidis Skard Brandrud minnes filminnspillingen i 1956, og vi får også se klipp fra filmen, som var basert på Barnetimeboka året før. Magne Ove Larsen hadde rollen som Toyas gode venn, og han hadde en stor slager i filmen med "Eventyrvisa". Vi får høre den i arkivklipp, før Magne Ove dukker opp i studio, og hilser på Aleidis. De har ikke sett hverandre siden filminnspillingen for 35 år siden.

Den voksne Magne Ove Larsen synger "Eventyrvisa" i studio med Per Husbys orkester.

Allsangene er blant annet "Nidelven" og "Den glade vandrer".

Egenprodusert underholdning fra 1991
Programledere: Gunvor hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder: Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 inger.larsen@nrk.no